Vodeničar

U sastav smješe ulazi brašno pšenice dobijeno mljevenjem cijelog zrna. Na ovaj način su zastupljeni svi minerali, vitamini i bjelančevine koje nudi najvažnija žitarica u ishranu ljudi.

Zahvaljujući ovome, proizvodi dobijeni od ove smješe su visoke nutritivne vrijednosti, te se preporučuju svim grupama potrošača. Zapremina krajnjeg proizvoda je umjereno razvijena.

Doziranje 100%

Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 45,6
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mjesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 24-26 minuta

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Vodeničar 100 10
Kvasac 2.5 0.25
So 2 0.2
Voda 60 6
Ukupno: 16.45