Frosti Plus

Namijenjen je za proizvodnju svih smrznutih kvasnih  proizvoda ili kvasnih proizvoda koji se podvrgavaju procesu prekida fernetacije bilo na početku fermentacije ili nakon određenog vremena.

 

Sprečava stvaranje kristala leda u proizvodu, povećava moć upijanja vode, smanjuje ljepljivost tijesta, poboljšava obradivost tijesta, poboljšava elastičnost tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu proizvoda i poboljšava strukturu sredine proizvoda.

Doziranje 1,5 – 2 % u odnosu na masu brašna 

Masa proizvoda prije pečenja 0,12 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,10 kg
Ukupno komada proizvoda: 177,1
Vrijeme zamesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura testa: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:40-50 minuta
Temperatura pečenja: 230-250°C
Vrijeme pečenja: 12-15 minuta

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Pšenično brašno  100 10
Margarin LT 50 5
Kvasac 3 0.3
So 1.8 0.18
Frosti plus 1.8 0.18
Voda 56 5.6
Ukupno: 21.26