Panon

Olakšava obradu tijesta, poboljšava elastičnost tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu proizvoda, ali prije svega utiče na svježinu i aromu hljeba, strukturu sredine kao i na boju i izgled kore.

Namijenjen je za proizvodnju domaćih hljebova u korpicama koji se odlikuju jačom i hrskavom korom, nakiselim mirisom i ukusom.

Doziranje 1 % u odnosu na masu brašna.

Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 28
Vrijeme zamijesa : 3 + 8 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 26-27 minuta (posljednih 2 – 3 minuta držati otvorenu peć)

 

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Panon 1 0.10
 Voda 57 5.7
 Ukupno: 16.25