Pip fresh

Koristi se prilikom izrade ražanog hljeba i peciva kao i izrade miješanog ražanog hljeba i peciva. Poboljšava svežinu proizvoda, omogućava veće upijanje vode, daje ravnomijernu sredinu proizvoda, pobiljšava elastičnost tijesta.

Doziranje 1,5 – 3,5 % u odnosu na masu brašna.

Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 46,5
Vrijeme zamijesa : 3 + 5 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija: 50-60 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 25-27 minuta

 

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Ražano brašno  60 6
Pšenično brašno  40 4
Kvasac  3 0.3
Pip Fresh  2.5 0.25
So  2 0.2
Pip Gluten  1 0.1
Voda  59 5.9
Ukupno: 16.75