Izrazito utiče na produženje svježine svih upakovanih i neupakovanih proizvoda, olakšava obradu tijesta, poboljšava svojstva tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu hljeba.
Daje proizvodu ravnomijernu sredinu i tanku koricu. Poboljšava boju korice. Namijenjen je proizvodnji slobodno pečenog i kalupiranog hljeba. Dozira se uz standardni pekarski aditiv.
Doziranje 0,4 – 0,7 % u odnosu na masu brašna
Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,8
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno T-500 | 100 | 10 |
Kvasac | 2.5 | 0.25 |
Pob Turbo | 0,3 | 0,03 |
Ekstra Fresh | 0,6 | 0,06 |
So | 2 | 0,2 |
Voda | 56,5 | 5.6 |
Ukupno: | 16.14 |