Namijenjen je za proizvodnju tost hljebova. Poboljšava elastičnost i obradivost tijesta, poboljšava strukturu sredine proizvoda, umjereno povećava zapreminu, inhibira rast plesni i bakterija, smanjije mogućnost pojave nitavosti i utiče na produženje trajnosti proizvoda.
Doziranje 1,0 – 1,5 % u odnosu na masu brašna
Masa proizvoda prije pečenja 0,6 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,9
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:60-70 minuta
Temperatura pečenja: 230-240°C
Vrijeme pečenja: 30-32 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 100 | 10 |
Kvasac | 5 | 0.5 |
Masnoća | 5 | 0.5 |
So | 2 | 0,2 |
Tostoposto | 1.3 | 0.13 |
Voda | 53 | 5.3 |
Ukupno: | 16.63 |