Pob pecivko LK

Koristi se za izradu standardnih i lisnatih peciva. Poboljšava obradivost i elastičnost tijesta, ojačava lijepak u tijestu, poboljšava razlistavanje tijesta, utiče na povećanje zapremine peciva, poboljšava strukturu sredine proizvoda, daje rumenu boju i tanku koru peciva.

Doziranje 1,0 – 1,8 % u odnosu na masu brašna.

Masa proizvoda prije pečenja 0,12 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,10 kg
Ukupno komada proizvoda: 136,2
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 230-250°C
Vrijeme pečenja: 12-15 minuta

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Pšenično brašno 100 10
Kvasac 2.5 0.25
So 2 0.2
Pob pecivko LK 1.5 0.15
Voda 57 5.7
Ukupno: 16.30