Smješa za proizvodnju slatkih pekarskih proizvoda sa suhim grožđem i mljevenim anisom. Smješa u svom sastavu sadrži so i nije je potreno naknadno dodavati! Gotov proizvod sačinjen od smješe Aurora je produžene svježine, karakterističnog mirisa i ukusa i izuzetan je za ljubitelje slatkog doručka ili kao svakodnevna poslastica. Punoća ukusa se može pojačati dodatkom komadića čokolade na samom kraju zamjesa (10-15% na ukupnu masu smješe i brašna)
Doziranje 50% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše.
Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 39,7
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 25-27 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 50 | 5 |
Aurora | 50 | 5 |
Kvasac | 3 | 0.3 |
Voda | 40 | 4 |
Ukupno: | 14.3 |