Jedinstvena aroma proizvoda dobijenih upotrebom ove smjese učiniće da postanu poslastica uz svaki obrok ili obrok za sebe. Makrobiotski visoko vrijedni proizvodi na bazi deset raličitih biljnih vrsta, zaokruženih u cjelinu specifične arome i ukusa. Proizvodi dobijeni upotrebom ove smješe su bogati biljnim vlaknima, poboljšavaju probavu i pružaju dugotrajan osjećaj sitosti.
Doziranje 25 -33 % na ukupnu masu brašna i smeše
Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 45
Vrijeme zamjesa : 3 + 5 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 25-27 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 70 | 7 |
Desetka | 30 | 3 |
Kvasac | 3 | 0.3 |
So | 2 | 0.2 |
Voda | 57 | 5.7 |
Ukupno: | 16.2 |