Namijenjen je za proizvodnju mliječnog hljeba i peciva. Bogatsvo ukusa i mirisa koje potiče od dodatih sirovina, prvenstveno mlijeka u prahu, produžena svježina proizvoda sa ravnomjernom strukturom sredine, mekana, rumena kora, odlika je ovih proizvoda. Proizvodi su bogati vitamiima i minerlima i zbog toga se preporučuju u ishrani prvenstveno mlađe populacije ali i za sve uzraste.
Doziranje 20% u odnosu na ukupnu masu brašna i smješe.
Masa proizvoda prije pečenja 0,06 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,05 kg
Ukupno komada proizvoda: 255
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 210 →190°C
Vrijeme pečenja: 10-12 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 80 | 8 |
Milky Mix | 20 | 2 |
Kvasac | 3 | 0,3 |
Voda | 50 | 5 |
Ukupno: | 15.3 |