Smješa je namijenjena izradi kroasana i svih drugih kvasno lisnatih tijesta. Proizvodi su zbog konzervansa koji se nalazi u sastavu smješe, produžene trajnosti a ostale sirovine koje ulaze u sastav smješe daju proizvod produžene svježine i izrazite mekoće. Pakovanjem gotovih proizvoda u odgovarajuću ambalažu, uz dodavanje inertnog gasa, trajnost proizvoda se može produžiti i na nekoliko mjeseci.
Doziranje 50% na ukupnu masu brašna i smješe.
Masa proizvoda prije pečenja 0,058 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,05 kg
Ukupno komada proizvoda: 332,7
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta i 60 minuta na +4°C
Završna fermentacija:180-240 minuta
Temperatura pečenja: oko 210°C (3 minuta)→190°C (9-10 minuta) – na rotacionoj peći.
Vrijeme pečenja:12-13 minuta
Sirovine | Udio sirovina(%) | količina (kg) |
Pšenično brašno | 50 | 5 |
Kroasan mix | 50 | 5 |
Kvasac | 3 | 0.3 |
Voda | 50 | 5 |
Margarin LT | 30(računato na masu testa) | 4.44 |
Ukupno: | 19.74 |