Smješa je namijenjena izradi hamburger lepina i ostalih vrsta peciva produžene svježine. Gotov proizvod karakteriše produžena svježina, svetlo rumena boja korice, koja je tanka i mehka. Struktura sredine je elastična, fina i mehka sa umjereno razvijenim i ravnomijerno rapoređenim porama. Ukus je neutralan. Može se kombinovati u proizvodnji različitih punjenih slatkih i slanih peciva.
Doziranje 30% na ukupnu masu brašna i smješe.
Masa proizvoda prije pečenja 0,085 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,080 kg
Ukupno komada proizvoda: 174,1
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 210°C (3 minuta)→190°C (6-9 minuta)-u rotacionim pećima
Vrijeme pečenja:10-12 minuta-u etažnim pećima
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 70 | 7 |
Hambi Mix | 30 | 3 |
Kvasac | 3 | 0.3 |
Voda | 45 | 4.5 |
Ukupno: | 14.8 |