Raža

Ovaj proizvod na bazi raženog brašna namijenjen je proizvodnji miješanog raženog hljeba i peciva. Krajnji proizvod je smeđe boje , karakterističnog mirisa i ukusa, koji potiče od dodatih sirovina, prvenstveno od raženog brašna. Zapremina krajnjeg proizvoda je umjereno razvijana.

Proizvodi koji sadrže raž preporučuju se osobama sa povišenim krvnim pritiskom, oboljelim od dijabetisa, djeci i starijim osobama.

Doziranje 100%

Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 45,7
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 24-26 minuta

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Raža 100 10
Kvasac 2.5 0.25
So 2 0.2
Voda 60 6
Ukupno: 16.45