Ekonomik

Ekonomik je standardni poboljšivač za široku upotrebu u pekarstvu koji je prilagođen kvalitetu brašna od pšenice roda 2016.godine.
Namijenjen za upotrebu na mikserima sa velikim brojem obrtaja i na spiralnim mjesilicama. Upotrebom poboljšivača EKONOMIK poboljšava se obradivost i elastičnost tijesta kao i kvalitet krajnjeg proizvoda. Proizvodi se odlikuju velikim volumenom, rumenom, hrskavom koricom, elastičnom sredinom sa ravnomjerno raspoređenim porama, produženom sjvežinom.

Doziranje 0,3% u odnosu na masu brašna.

Masa proizvoda pijre pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,5
Vijreme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mjesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

 

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Ekonomik 0.3 0.03
 Voda 55 5.5
 Ukupno: 15.98