Extra fresh

Izrazito utiče na produženje svježine svih upakovanih i neupakovanih proizvoda, olakšava obradu tijesta, poboljšava svojstva tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu hljeba.

Daje proizvodu ravnomijernu sredinu i tanku koricu. Poboljšava boju korice. Namijenjen je proizvodnji slobodno pečenog i kalupiranog hljeba. Dozira se uz standardni pekarski aditiv.

Doziranje 0,4 – 0,7 % u odnosu na masu brašna

Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,8
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

 

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Pšenično brašno T-500 100 10
Kvasac 2.5 0.25
Pob Turbo 0,3 0,03
Ekstra Fresh 0,6 0,06
So 2 0,2
Voda 56,5 5.6
Ukupno: 16.14