Frosti

Koristi se za proizvodnju kvasno lisnatih proizvoda koji se podvrgavaju procesu prekida fernetacije bilo na početku fermentacije ili nakon određenog vremena, smrzavanju i naknadnom pečenju.

Sprečava stvaranje kristala leda u proizvodu, povećava moć upijanja vode, smanjuje ljepljivost tijesta, poboljšava obradivost tijesta, poboljšava elastičnost tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu proizvoda i poboljšava strukturu sredine proizvoda.

Doziranje 1,5 – 2 % u odnosu na masu brašna

Masa proizvoda prije pečenja 0,12 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,10 kg
Ukupno komada proizvoda: 177,1
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:40-50 minuta
Temperatura pečenja: 230-250°C
Vrijeme pečenja: 12-15 minuta

 

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Pšenično brašno  100 10
Margarin LT 50 5
Kvasac 3 0.3
So 1.8 0.18
Frosti 1.8 0.18
Voda 56 5.6
Ukupno: 21.26