Smjesa je žute boje, karakterističnog mirisa i ukusa, koji potiče od dodatih sirovina, prvenstveno od kukuruznog integralnog brašna. Izuzetno prijatna senzorna svojstva čine ovaj proizvod drugačijim i poželjnim svim generacijama, različitih potreba. Zamjenom pšeničnog brašna kukuruznim, uz dodatak Pip Glutena dobija se kukuruzni hljeb, ili kukuruzno pecivo dobrog volumena, izraženog ukusa, produžene svježine i ravnomjerno raspoređene sredine. Boja proizvoda je intenzivnija, kao i arome.
Doziranje 50% u odnosu na ukupnu masu smješe i brašna.
Masa proizvoda prije pečenja: 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja: 0,3 kg
Ukupno komada proizvoda: 44,4
Vrijeme zamjesa: 3+6 (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta 28-30˚C
Odmaranje u masi: 20min
Završna fermentacija: ~45min
Temperatura pečenja: 210-220˚C
Vrijeme pečenja: 25-30min
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 50 | 5 |
Kukuruza+ | 50 | 5 |
Kvasac | 3 | 0.3 |
So | 2 | 0.2 |
Voda | 55 | 5.5 |
Ukupno: | 16 |