Kukuruza plus

Smjesa je žute boje, karakterističnog mirisa i ukusa, koji potiče od dodatih sirovina, prvenstveno od kukuruznog integralnog brašna. Izuzetno prijatna senzorna svojstva čine ovaj proizvod drugačijim i poželjnim svim generacijama, različitih potreba. Zamjenom pšeničnog brašna kukuruznim, uz dodatak Pip Glutena dobija se kukuruzni hljeb, ili kukuruzno pecivo dobrog volumena, izraženog ukusa, produžene svježine i ravnomjerno raspoređene sredine. Boja proizvoda je intenzivnija, kao i arome.

Doziranje 50% u odnosu na ukupnu masu smješe i brašna.

Masa proizvoda prije pečenja: 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja: 0,3 kg
Ukupno komada proizvoda: 44,4
Vrijeme zamjesa: 3+6 (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta 28-30˚C
Odmaranje u masi: 20min
Završna fermentacija: ~45min
Temperatura pečenja: 210-220˚C
Vrijeme pečenja: 25-30min

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Pšenično brašno 50 5
Kukuruza+ 50 5
Kvasac 3 0.3
So 2 0.2
Voda 55 5.5
Ukupno: 16