Kukuruza

Ovaj proizvod na bazi kukuruznog brašna, namijenjen je proizvodnji miješanog kukuruznog hljeba i peciva.

 

Proizvodi pripremljeni od ove smješe su lako svarljivi, specifičnog blagog ukusa, karakterisične arome kukuruza. Gotov pekarski proizvod od ove smješe ima umjereno razvijenu zapreminu.

Doziranje 100%

Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 45,1
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mjesilica)
Temperatura testa: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:40-50 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 24-26 minuta

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Kukuruza 100 10
Kvasac 2.5 0.25
So 2 0.2
Voda 58 5.8
Ukupno: 16.25