Ovaj proizvod na bazi kukuruznog brašna, namijenjen je proizvodnji miješanog kukuruznog hljeba i peciva.
Proizvodi pripremljeni od ove smješe su lako svarljivi, specifičnog blagog ukusa, karakterisične arome kukuruza. Gotov pekarski proizvod od ove smješe ima umjereno razvijenu zapreminu.
Doziranje 100%
Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 45,1
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mjesilica)
Temperatura testa: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:40-50 minuta
Temperatura pečenja: 220-230°C
Vrijeme pečenja: 24-26 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Kukuruza | 100 | 10 |
Kvasac | 2.5 | 0.25 |
So | 2 | 0.2 |
Voda | 58 | 5.8 |
Ukupno: | 16.25 |