Namijenjen je za pravljenje hljeba i peciva od brašna sa malim sadržajem glutena, prilikom izrade specijalnih vrsta hljeba i peciva, kao i za poboljšanje kvaliteta tijesta za razvlačenje koja imaju veliki stepen omekšanja i mali sadržaj vlažnog glutena.
Omogućava veće upijanje vode i utiče na povećanje zapremine proizvoda.
Doziranje 1,5 – 2 % u odnosu na masu brašna.
Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 28,4
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 230-240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 100 | 10 |
Kvasac | 3 | 0.3 |
So | 2 | 0.2 |
Pip Gluten | 1.8 | 0.18 |
Pob Turbo | 0.3 | 0.03 |
Voda | 58 | 5.8 |
Ukupno: | 16.51 |