Pob 2014

Upotrebom poboljšivača „Pob 2014“ dobijaju poboljšane karakteristike tijesta kao i kvalitet finalnog proizvoda: poboljšava se obradivost tijesta, poboljšava se elastičnost tijesta, ojačava se lijepak u tijestu, povećava se zapremina hljeba, omogućava se veće upijanje vode.

Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna

Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,6
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Pob 2014 0.3 0.03
 Voda 56 5.6
 Ukupno: 16.08