Upotrebom poboljšivača „Pob 2016“ poboljšavaju se karakteristike tijesta kao i kvalitet finalnog proizvoda: produžuje se svježina gotovih proizvoda, poboljšava se obradivost tijesta, poboljšava se elastičnost tijesta, ojačava se lijepak u tijestu, povećava se zapreminu hljeba, omogućava se veće upijanje vode.
Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna
Masa proizvoda pijre pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,7
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 100 | 10 |
Kvasac | 2.5 | 0.25 |
So | 2.0 | 0.20 |
Pob 2015 | 0.3 | 0.03 |
Voda | 56 | 5.6 |
Ukupno: | 16.08 |