Pob 2016

Upotrebom poboljšivača „Pob 2016“ poboljšavaju se karakteristike tijesta kao i kvalitet finalnog proizvoda: produžuje se svježina gotovih proizvoda, poboljšava se obradivost tijesta, poboljšava se elastičnost tijesta, ojačava se lijepak u tijestu, povećava se zapreminu hljeba, omogućava se veće upijanje vode.

Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna

Masa proizvoda pijre pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,7
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C

Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Pob 2015 0.3 0.03
 Voda 56 5.6
 Ukupno:   16.08