Pob Digo

Olakšava obradu tijesta, poboljšava svojstva tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu hljeba, omogućava veće upijanja vode i produžava svježinu i trajnost gotovog proizvoda.
Daje proizvodu ravnomijernu sredinu i tanku koricu. Poboljšava boju korice.
Namijenjen je proizvodnji slobodno pečenog i kalupiranog hljeba.

Doziranje 0,3-0,6% u odnosu na masu brašna za hljeb i 0,5-0,8% na masu brašna za peciva.

Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja: 0,50kg
Ukupno komada proizvoda: 27,5 Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:60-70 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Pob Digo 0.4 0.04
 Voda 55 5.5
 Ukupno: 15.99