Pob Digo Plus

Olakšava obradu tijesta, poboljšava svojstva tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu hljeba, omogućava veće upijanja vode i do 2% u odnosu na standardne poboljšivače, produžava svježinu i trajnost.

Daje proizvodu ravnomijernu sredinu i tanku koricu. Poboljšava boju korice. Namenjen je proizvodnji slobodno pečenog i kalupiranog hljeba.

Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna.
Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,7
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Odmaranje u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:60-70 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Pob Digo Plus 0.3 0.03
 Voda 56 5.6
 Ukupno: 16.08