Olakšava obradu tijesta, poboljšava svojstva tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu hljeba, omogućava veće upijanja vode i do 2% u odnosu na standardne poboljšivače, produžava svježinu i trajnost.
Daje proizvodu ravnomijernu sredinu i tanku koricu. Poboljšava boju korice. Namenjen je proizvodnji slobodno pečenog i kalupiranog hljeba.
Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna.
Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,7
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Odmaranje u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:60-70 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Pšenično brašno | 100 | 10 |
Kvasac | 2.5 | 0.25 |
So | 2.0 | 0.20 |
Pob Digo Plus | 0.3 | 0.03 |
Voda | 56 | 5.6 |
Ukupno: | 16.08 |