Pob Tajfun

Poboljšava rastegljivost i elastičnost tijesta, ojačava lijepak u tijestu, povećava zapreminu hljeba, omogućava veće upijanje vode i produžava svježinu i trajnost gotovog proizvoda.

Daje proizvodu ravnomijernu sredinu i poboljšava boju kore.

Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna za hleb i 0,3-0,6% na masu brašna za peciva.

Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,6
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Pob Tajfun 0.3 0.03
 Voda 55 5.5
 Ukupno: 15.98