Pob turbo

Izrazito ojačava lijepak u tijestu, obezbjeđuje veliku toleranciju u procesu, olakšava obradu tijesta, poboljšava elastičnost tijesta, znatno povećava zapreminu proizvoda i povećava moć upijanja vode.
Namijenjen je proizvodnji slobodno pečenog hljeba, prije svega na industrijskim linijama sa mikserima velike brzine.
Doziranje 0,2-0,4% u odnosu na masu brašna za hljeb i 0,3-0,5% na masu brašna za peciva

Masa proizvoda prije pečenja 0,58 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,7
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:60-70 minuta
Temperatura pečenja: oko 240°C
Vrijeme pečenja: 23-25 minuta

 

Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
 Pšenično brašno  100 10
 Kvasac 2.5 0.25
 So 2.0 0.20
 Pob Turbo 0.3 0.03
 Voda 56 5.6
 Ukupno: 16.08