Namijenjen je za proizvodnju kroasana koji su produžene svježine i koji po ukusu i mirisu podsjećaju na originalne kroasane napravljene od maslaca. U svom sastavu ima so, jaja u prahu, mliječne proteine, šećer, očvrsle biljne masnoće, aromu maslaca.
Zbog dodatka očvrslih biljnih masnoća i mliječnih proteina, u sam zamjes se ne dodaje masnoća a % margarina prilikom obrade se može smanjiti. Proizvodi se odlikuju dobrim volumenom, lisnatom strukturom i dobrom topivošću, karaterističnim mirisom i ukusom koji potiče od dodatih sirovina.
Doziranje 30% u odnosu na ukupnu masu brašna.
Masa proizvoda prije pečenja 0,12 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,10 kg
Ukupno komada proizvoda: 198
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 210 →190°C
Vrijeme pečenja: 13-15 minuta