Namijenjena je izradi tamnih, zbijenih hljebova, karakterističnog mirisa i ukusa svojstvenog raženim i integralno pšeničnim brašnima. Dodatak sjemenki i ostalih sastojaka ovom proizvodu daje aromatičan ukus koji je prilagođen kupcu. Smješa se može kombinovati sa bijelim brašnom ili drugim smješama i na taj način učestvovati u kreiranju drugih proizvoda. Smješa u svom sastavu ima dodatu so i nije je potrebno naknadno dodavati!
Doziranje 100%
Masa proizvoda prije pečenja 0,36 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,30 kg
Ukupno komada proizvoda: 45,1
Vrijeme zamjesa : 3 + 6 minuta (spiralna mjesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 210-220°C
Vrijeme pečenja: 27-29 minuta
Sirovina | Udio sirovina(%) | Količina(kg) |
Zrna | 100 | 10 |
Kvasac | 2.5 | 0.25 |
Voda | 60 | 6 |
Ukupno: | 16.25 |