Tostoposto

Namijenjen je za proizvodnju tost hljebova. Poboljšava elastičnost i obradivost tijesta, poboljšava strukturu sredine proizvoda, umjereno povećava zapreminu, inhibira rast plesni i bakterija, smanjije mogućnost pojave nitavosti i utiče na produženje trajnosti proizvoda.

Doziranje 1,0 – 1,5 % u odnosu na masu brašna

Masa proizvoda prije pečenja 0,6 kg
Masa proizvoda nakon pečenja 0,50 kg
Ukupno komada proizvoda: 27,9
Vrijeme zamijesa : 3 + 6 minuta (spiralna mijesilica)
Temperatura tijesta: 28-30°C
Fermentacija u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:60-70 minuta
Temperatura pečenja: 230-240°C
Vrijeme pečenja: 30-32 minuta

 

 Sirovina  Udio sirovina(%) Količina(kg) 
Pšenično brašno  100 10
Kvasac 5 0.5
Masnoća 5 0.5
So 2 0,2
Tostoposto 1.3 0.13
Voda 53 5.3
Ukupno: 16.63